Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@06:28:39 GMT

حضور کماندوهای مصری در مرز جنوب و شرکت در درگیری‌ها

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۹۸۲۸۶

حضور کماندوهای مصری در مرز جنوب و شرکت در درگیری‌ها

در پی شدت یافتن درگیری‌ها در نوار مرزی خرمشهر و پاسگاه‌های تابع آن‌که از دیروز میان قوای نظامی ایران و عراق به اوج خود رسید، امروز نیز نیروهای عراقی با دو فروند ناوچه از طریق شط‌ العرب و نیز با قوای زمینی خود پاسگاه خیّن ایران و اطراف آن را موردحمله قرار دادند که با مقاومت شدید مأموران خودی و ناوچه‌های نیروی دریایی ایران مواجه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، ۴۰ سال پیش در ‌چنین روزهایی ملت ایران که به‌­تازگی از بند جور و ستم رژیم طاغوت رسته و طعم شیرین پیروزی انقلاب را مزمزه می­‌کرد، ناباورانه شاهد تجاوز ارتش بعث عراق به فرماندهی صدام به مرزهای غربی و جنوبی کشورش شد؛ تجاوزی که از سوی قدرت­‌های غربی بالاخص آمریکا مورد پشتیبانی قرار گرفت و نهایتا به عنوان طولانی­‌ترین جنگ در سده‌های اخیر شناخته شد!

به همین مناسبت با مراجعه به جلد نهم روزشمار مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با عنوان «تصمیم صدام به جنگ علیه ایران» حوادث آن روزها را بازخوانی می‌کنیم.

زدوخورد و درگیری‌های خونینی میان مدافعان ایرانی و قوای مهاجم عراق در مرزهای شمال‌غربی

امروز سه‌شنبه بیست و سوم شهریورماه، مناطق مرزی قصرشیرین، نفت‌شهر و سومار صحنه زدوخوردها و درگیری‌های خونینی میان مدافعان جمهوری اسلامی ایران و قوای مهاجم عراق است. با استقرار توپخانه عراق همراه ۶ دستگاه تانک به‌حالت آماده در سمت جنوب‌غربی شرکت نفت بانمیل (به فاصله ۱۰۰۰ متری)، [۱] ارتش عراق از ساعت ۹:۴۰ دقیقه بامداد از منطقه بانمیل، پاسگاه ولدکشته تابع گروهان قصرشیرین را زیر آتشباری شدید توپخانه خود داد که با پاسخ نیروهای مدافع این پاسگاه مواجه شد.

گزارش لشکر ۸۱ زرهی در مورد تحرکات عراق در منطقه عمومی قصرشیرین حاکی است یگان‌های پدافندی دشمن نیز در ۱۰ مایلی شمال‌غربی قصرشیرین قرار دارند. در ضمن تعداد ۴۷ دستگاه تانک در اطراف قلعه‌سفید مستقر شده‌اند. [۲]

انهدام ۲ فروند هواپیمای میگ عراقی توسط نیروهای ارتش جمهوری اسلامی

به‌هرحال، با استقرار بیشتر نیروهای عراقی در مناطق هم‌جوار، درگیری‌ها از ظهر امروز بالا گرفت و به مناطق بیشگان، تنگ‌هوان، تنگاب و سومار نیز کشیده شد و ۲ فروند میگ عراقی نیز وارد صحنه عملیات شدند؛ اما آتشبارهای ارتش جمهوری اسلامی ایران به‌طرف آن‌ها تیراندازی کردند و باعث سرنگونی یکی از آن‌ها در منطقه تنگ ‌ترشابه شدند. فانتوم‌های ارتش جمهوری اسلامی نیز میگ دیگر را که در حال فرار بود در آسمان بین بیشگان و زیدیحیایی به گلوله بستند و آن را منهدم ساختند. [۳] این درگیری‌های هوایی هنگامی رخ داد که رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر و هیئت همراه در حال بازدید از خطوط مقدم جبهه در نوار مرزی بودند. [۴]

میمک در سراشیبی سقوط

بااینکه منطقه میمک به اشغال نیروهای عراق درآمده، اما ارتش عراق به دلیل مقاومت نیروهای ایرانی هنوز نتوانسته موقعیت خود را در این منطقه کاملاً تثبیت کند و زدوخوردهای خونین و نابرابر همچنان ادامه دارد. [۵]

پیشروی ۲۰۰ دستگاه تانک عراقی به‌طرف پاسگاه انجیره و ارتفاعات اطراف

گزارش هنگ ایلام درباره همین منطقه حاکی است که ۲۰۰ دستگاه تانک عراقی با پوشش کامل به‌طرف پاسگاه انجیره و ارتفاعات اطراف آن حرکت کرده و شروع به حمله شدید کرده‌اند و هنگ ایلام تقاضای تقویت هوایی نموده است. [۶]

در منطقه مرزی ایلام، وضعیت پاسگاه چیلات نیز همچنان رو به وخامت است؛ به‌طوری‌که نیروهای مزدور دشمن با یک گردان مکانیزه با پشتیبانی یک گروهان کماندو از واحدهای خود در مقابل مرز چیلات گسترش‌یافته و شدیداً مواضع خود را محکم کرده‌اند و "سه‌گلال" و "عین‌منصور" که مناطق قابل‌نفوذ هستند، فاقد نیروی خودی می‌باشند و معبر "عین‌خلاه" نیز سبب می‌شود که دشمن به‌راحتی نفوذ کرده و عملیات محاصره و غافلگیری را انجام دهد. [۷]

حمله ناوچه‌های عراقی و مقابله نیروی دریایی ایران

در پی شدت یافتن درگیری‌ها در نوار مرزی خرمشهر و پاسگاه‌های تابع آن‌که از دیروز میان قوای نظامی ایران و عراق به اوج خود رسید، امروز نیز نیروهای عراقی با دو فروند ناوچه از طریق شط‌العرب و نیز با قوای زمینی خود پاسگاه خیّن ایران و اطراف آن را موردحمله قرار دادند که با مقاومت شدید مأموران خودی و ناوچه‌های نیروی دریایی ایران مواجه شدند. این درگیری موجب اعتراض شدید مرزبانی خرمشهر به مرزبان مقابل شد. [۸]

حضور کماندوهای مصری در مرز جنوب و شرکت آن‌ها در کلیه درگیری‌ها

درحالی‌که امروز (۱۳۵۹/۶/۲۳) برای دومین روز متوالی، درگیری شدیدی در مرز خرمشهر و پاسگاه‌های تابع میان قوای زمینی و دریایی ایران و عراق در جریان بود، عراق در این منطقه و دیگر مناطق مرزی خوزستان بازهم دست به تحرکات و تقویت نیروهای خود زده است.

برابر تحقیقات انجام‌شده، ۱. پلی نظامی و فلزی از ساحل عراق به جنوبی‌ترین قسمت جزیره ام‌الرصاص (روبه‌روی پایگاه دریایی خرمشهر) به طول ۳۰۰ «یارد» زده شده که تصور می‌رود به‌منظور انجام نقل‌ وانتقالات از خاک عراق به جزیره مزبور باشد. ۲. اعلام «سماجا» مبنی بر احتمال حمله شبانه عراق در مورخه۵۹/۶/۲۳ و دستور آمادگی به یگان‌های منطقه تابع لشکر. ۳. حضور کماندوهای مصری در مرز جنوب و شرکت آن‌ها در کلیه درگیری‌ها که رهبری عملیات را به عهده داشته‌اند. ۴. ورود دو گروه نظامی عراق در ساعت ۱۰ روز  ۵۹/۶/۲۳در منطقه کیلومتر ۲۵ و طلائیه قدیم و به عقب رانده‌شدن آن‌ها با آتش« ۷/۱۲ » و «ژ ۳ » توسط یگان‌های خودی. ۵. استقرار یک گردان توپخانه عراق در ۱۷ کیلومتری مقابل ریگ حفاری شرکت نفت (چاه شماره ۶۰ که دیده‌بانان خود را در پاسگاه کوشک عراق و پاسگاه عراق، مقابل طلائیه جدید مستقر نموده است). ۶. تقویت نیروهای زرهی عراق در پاسگاه چیلات. ۷. زیر آتش قرار گرفتن پاسگاه «خین» ایران به‌وسیله ناوچه‌های عراقی ۸. احتمال حمله شدید عراق به خرمشهر و بوشهر در مورخه ۵۹/۶/۲۳ توسط هواپیماهای دشمن. [۹]

همچنین، در ادامه تقویت نیروهای عراقی در منطقه مرزی خرمشهر، یک گزارش از گروهان ژاندارمری خرمشهر نیز حاکی است که امروز عراق اقدام به اعزام ۲۰ دستگاه نفربر پر از سرباز از بصره به‌طرف شلحه نموده است. [۱۰]

علاوه‌براین امروز عراق در مناطق تابع هنگ سوسنگرد و ژاندارمری بستان ازجمله در مناطق هم‌جوار پاسگاه دویرج و رشیدیه عراق [۱۱] و طاوسیه بازهم دست به تحرکات مهندسی رزمی ازجمله حفر تونل و احداث سنگر زده است. [۱۲]

منابع:

[۱] سند شماره ۲۷۶۸۳۸ مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ: از ناحیه ژاندارمری کرمانشاه به فرماندهی عملیات غرب، ۵۹/۶/۲۳، بنا به گزارش فرمانده هنگ قصرشیرین.

[۲] سند شماره ۲۸۳۱۸۴ مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ: از تهران (رکن ۳ ـ ژاجا) به کرمانشاه، اهواز، سنندج، ارومیه، ۵۹/۶/۲۳، برابر اعلام سماجا مستند به گزارش لشکر ۸۱ زرهی.

[۳] سند شماره ۲۷۶۸۵۵ مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ: از هنگ قصرشیرین به تهران ـ ت ـ ف ـ ژاجا (مرکز فرماندهی ـ رکن ۳)، ۵۹/۶/۲۳، برابر اعلام گروهان قصرشیرین به استناد پاسگاه هدایت؛ و ـ سند شماره ۲۸۳۱۹۰ مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ: از ناحیه ۰۵ به فرماندهی منطقه عملیات غرب، ۵۹/۶/۲۳، گزارش هنگ قصرشیرین مستند به گزارش گروهان و پاسگاه هدایت؛ و ـ سند شماره ۲۷۶۸۵۶ مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ: از هنگ قصرشیرین به تهران ـ ف ـ ژاجا (مرکز فرماندهی ـ رکن ۳)، ۵۹/۶/۲۳؛ و ـ سند شماره ۲۱۴۲۱ مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ: اسناد مناطق کردنشین (بانه)، ص ۲۱۷، بولتن خبری مرکز فرماندهی ـ عملیات سپاه، ۵۹/۶/۲۳، ص ۲؛ و روزنامه کیهان، ۵۹/۶/۲۴، ص ۲، خبرنگار کیهان از قصرشیرین؛ و ـ روزنامه جمهوری اسلامی، ۲۴/۶/۱۳۵۹، ص ۴.

[۴] روزنامه کیهان، ۵۹/۶/۲۴، ص ۲، به نقل از ستاد عملیات مشترک غرب کشور، ۵۹/۶/۲۳.

[۵] سند شماره ۲۸۳۴۱۱ مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ: از هنگ قصرشیرین به تهران (رکن ۳)، ۵۹/۶/۲۳.

[۶] سند شماره ۲۸۳۷۲۲ مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ: از ناحیه ۰۵ ـ ژاجا به فرمانده عملیات غرب، ۵۹/۶/۲۳.

[۷] سند شماره ۲۸۳۴۰۹ مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ: از هنگ ایلام به تهران ـ ژاجا (رکن ۳ ـ دایره عملیات)، ۵۹/۶/۲۳.

[۸] سند شماره ۳۴۴۴۱ مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ: از ژاجا (رکن ۳ ـ عملیات) به دفتر ریاست‌جمهوری، ۵۹/۶/۲۳، به نقل از هنگ ژاندارمری خوزستان، ساعت ۱۱:۳۰ دقیقه؛ و ـ سند شماره ۲۱۴۲۰ مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ: گزارش استانداری خوزستان، شماره سریال ۸، ص ۲، ۵۹/۶/۲۳، گزارش هنگ ژاندارمری خوزستان؛ و ـ سند شماره ۴۰۷ مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ: گزارش استانداری خوزستان، شماره سریال ۹، ص ۵، ۵۹/۶/۲۳، از ستاد لشکر ۹۲ زرهی (رکن ۲).

[۹] سند شماره ۳۴۶۰۷۶ مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ: از ستاد لشکر ۹۲ زرهی (رکن ۲) به استانداری استان خوزستان (معاونت سیاسی، انتظامی)، ۲۴/۶/۱۳۵۹؛ و ـ سند شماره ۴۰۳۹۲۹ مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ: گزارش استانداری خوزستان، ۵۹/۶/۲۴، صص ۱۵ و ۱۶.

[۱۰] سند شماره ۶۳۷۷۴ مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ: از سماجا ۳ (مرکز فرماندهی) به نزاجا، ۵۹/۶/۲۳، ساعت ۹:۴۵.

[۱۱] سند شماره ۴۰۷ مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ: گزارش استانداری خوزستان، شماره سریال ۹، ص ۲، ۲۳/۶/۱۳۵۹، برابر گزارش هنگ ژاندارمری سوسنگرد، مستند به گزارش گروهان ژاندارمری بستان، ۵۹/۶/۲۳، برابر اعلام پاسگاه دویرج.

[۱۲] سند شماره ۲۹۷۷۶۲ مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ: از هنگ ژاندارمری سوسنگرد به تهران ـ ف ـ ژاجا (رکن ۳ ـ دایره عملیات)، ۵۹/۶/۲۳.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دفاع مقدس جنگ تحمیلی مصر چهل سالگی دفاع مقدس مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ گزارش استانداری خوزستان نیروهای عراقی مرکز فرماندهی جمهوری اسلامی ـ سند شماره دریایی ایران نیروهای عراق هنگ قصرشیرین دستگاه تانک تهران ـ گزارش هنگ درگیری ها ۵۹ ۶ ۲۳ رکن ۳ ـ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۸۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) جدال با میراث شوم جنگ؛ زنی که رهبر مین‌زدایی در لبنان است

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

فرارو- لینا شاهین یک تیم مین‌زدایی کاملاً مرد را رهبری می‌کند و مهمات منفجر نشده جنگ داخلی لبنان را پاکسازی می‌کند.

به گزارش فرارو، لینا، با پوشیدن لباس محافظ و ماسک سنگین، از پشت سر خود روی شانه همکارش موسی نگاه می‌کند تا به دقت تکه‌ای از زمین را در جلوی آن اسکن کند. او به دنبال اشیایی است که به طور بالقوه می‌تواند هر دوی آن‌ها را بکشد.

لینا، رهبر تیم پاکسازی مین می‌گوید: ما باید در مورد هر سانتی‌متر دقیق باشیم. ما نمی‌توانیم هیچ اشتباهی مرتکب شویم.

لینا و تیمش در حال تلاش برای یافتن مهمات غیرقابل کشف هستند، مواد منفجره‌ای که توسط فلزیاب قابل شناسایی نیست در منطقه‌ای به مساحت ۲۴۰۰۰ متر مربع در منطقه شوف لبنان. میدان به عنوان خطرناک و بالقوه آلوده علامت گذاری شده است.

لینا و موسی از جمله صد‌ها مین‌روبی هستند که در لبنان برای پاکسازی ۳۷۰۰۰ جریب زمین که هنوز به دلیل چندین دهه درگیری داخلی و منطقه‌ای آلوده است، کار می‌کنند. اما درگیری حزب‌الله و اسرائیل در جنوب، همراه با کاهش شدید بودجه، دوام این کار حیاتی را زیر سوال می‌برد.

منطقه شوف که لینا و تیمش در آن کار می‌کنند، حدود نیم ساعت با ماشین از بیروت فاصله دارد و در طول جنگ داخلی لبنان که از سال ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ ادامه داشت، نقطه درگیری بین شبه نظامیان مختلف بود. در جریان درگیری، صد‌ها هزار مین گذاشته شد و میلیون‌ها بمب خوشه‌ای در سراسر کشور پرتاب شد.

مناطق آلوده مانند این اغلب توسط افراد شبه نظامی که در این مناطق می‌جنگیدند شناسایی می‌شوند، حتی گاهی اوقات توسط مبارزانی که در ابتدا خودشان مین‌ها را کار گذاشته بودند.

تا سال ۲۰۲۳، مین‌زدا‌ها به همراه گروهی از سازمان‌های غیردولتی بین المللی و ملی و نیرو‌های مسلح لبنان، برای پاکسازی «خط آبی»، مرزبندی بین اسرائیل و لبنان که سازمان ملل در سال ۲۰۰۰ برای تعیین خروج اسرائیل از آن استفاده کرد، کار می‌کردند. با عقب نشینی آنها، اسرائیلی‌ها صد‌ها هزار مین ضد نفر و ضد تانک در امتداد مرز ۱۲۰ کیلومتری قرار دادند.

علاوه بر این، درگیری در سال ۲۰۰۶ بین حزب‌الله و اسرائیل منجر شد که حزب‌الله حدود چهار میلیون مهمات خوشه‌ای را به جنوب لبنان پرتاب کرد که ۴۰ درصد آن منفجر نشد. چیزی که باقی مانده بود بیش از یک و نیم میلیون مواد منفجره کوچک بود و سال‌ها روی زمین خوابیده بود.

در پایان ماه مارس، سه نیروی حافظ صلح در حین گشت زنی پیاده در امتداد خط آبی بر اثر انفجار مین مجروح شدند.
با وجود تلاش‌ها برای پاکسازی مین‌ها، حوادث ناشی از مین‌های منفجر نشده در سال‌های اخیر افزایش یافته است: از ۱۰ قربانی - کشته یا زخمی - در سال ۲۰۲۰، به ۲۵ در سال ۲۰۲۱ و ۲۲ نفر در سال ۲۰۲۲.

مرکز مین زدایی لبنان، بخشی از ارتش لبنان که پاکسازی مین را رهبری و هماهنگ می‌کند، این ارقام را به دلایل اجتماعی و اقتصادی نسبت می‌دهد. از آنجایی که فروپاشی اقتصادی کشور از بد به بدتر رسیده است، کشاورزان به دنبال به حداکثر رساندن زمین خود و کشت نزدیک به خط آبی هستند. در همین حال، مردم برای یافتن ضایعات فلزی یا جمع آوری هیزم به عمق جنگل‌های آلوده رفته اند.

بودجه برای پاکسازی مین در لبنان در چند سال گذشته به طور قابل توجهی کاهش یافته و از ۱۹.۶ میلیون دلار در سال ۲۰۱۹ به ۱۰.۶ میلیون دلار در سال ۲۰۲۳ رسیده است.

جنگ غزه کار را مختل می‌کند

از زمان جنگ غزه شهر‌ها و روستا‌ها در جنوب لبنان تقریباً روزانه مورد حملات هوایی و شلیک توپخانه اسرائیل قرار می‌گیرند که تاکنون ۳۸۰ نفر را که عمدتاً جنگجویان حزب الله هستند، کشته اند. به همین دلیل پاکسازی مین در امتداد خط آبی و در جنوب لبنان از آن زمان به طور کامل متوقف شده است. تعداد مواد منفجره باقی مانده از درگیری نیز مشخص نیست و تیم‌ها به دلیل خطر گلوله باران نمی‌توانند به مناطق درگیری بازگردند.

حداقل پنج میلیون متر مربع زمین در جنوب لبنان به دلیل استفاده اسرائیل از فسفر سفید که پیامد‌های بلندمدتی بر محیط زیست، اقتصاد و جوامع کشاورزی دارد، سوخته است. قطعات مهمات که فسفر سفید را در خود نگه می‌دارد نیز می‌تواند خطرناک باشد و اگر حتی چندین ماه پس از تخلیه کشف شود، باعث سوختگی شدید می‌شود. ردیابی یا کشف فسفر سفید با استفاده از فلزیاب غیرممکن است، و بنابراین، همانطور که لینا و موسی در شوف نشان دادند، آلودگی‌زدایی باید متر به متر انجام شود.

در همین حال، در حالی که حزب الله و اسرائیل به جنگ ادامه می‌دهند، مین زدا‌ها همچنان به پاکسازی میراث درگیری‌های قدیمی‌تر ادامه می‌دهند.

لینا می‌گوید: این کشور ماست و در نهایت باید آن را از شر مین‌های زمینی خلاص کنیم. اگر ما این کار را نکنیم، چه کسی خواهد کرد؟

دیگر خبرها

  • درگیری شدید صلاح با کلوپ؛ خشم فرعون
  • اردبیل در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشور عراق منصوب شد
  • (ویدئو) جدال با میراث شوم جنگ؛ زنی که رهبر مین‌زدایی در لبنان است
  • بازداشت شرور تیرانداز در فرحزاد
  • عامل تیراندازی در منطقه فرحزاد تهران دستگیر شد
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • بمباران بامدادی مرکز و جنوب غزه/ ۹ فلسطینی به شهادت رسیدند
  • سفر هیات مصری به تل‌آویو برای انجام مذاکرات